Projecte Física en context

 

El departament de ciències naturals del nostre centre s'ha afegit el curs 2014/2015 al projecte educatiu Física en Context, dissenyat i aplicat al llarg de diversos cursos per un grup de treball de professorat del CESIRE-CDEC

Es presenta com una alternativa viable per a promoure en l’alumnat l’adquisició de coneixements i destreses, d’una manera més motivadora amb l’ús de les noves tecnologies i la contextualització dels continguts, possibilitant així un treball competencial i diversificat.

Els materials tradicionals posen l'èmfasi en els conceptes físics de manera que l'alumnat pot arribar a tenir la sensació que la matèria que està estudiant i el món que l'envolta tenen molt poc a veure. La  metodologia utilitzada en la Física en Context permet  assolir diferents objectius:
  • Desenvolupament competencial. Aquests materials permeten un desenvolupament integrador i transversal de les competències del Batxillerat.

 

  • Atenció a la diversitat. Els materials generats són de tipologies diferents que permeten en tot moment l’atenció a la diversitat a l’aula promovent especialment una física atractiva que estimuli i desvetlli futures vocacions en aquesta àrea de coneixement.

 

  • Treball en evidències i proves científiques. Les activitats proposades han de permetre a l'alumnat adquirir estratègies per a formular-se preguntes i respondre-les utilitzant arguments científics al mateix temps que construint el seu coneixement.

La Física en Context està completament adaptada al currículum oficial de la matèria de modalitat de física de Batxillerat. Consta de 10 unitats de les quals cinc s'imparteixen a primer i la resta a segon. Cada unitat comença per un text introductori que mostra el context de treball i avança els diferents continguts que es tractaran. Al llarg de les diferents unitats apareixen propostes d'activitats així com exercicis amb les solucions i alguns de resolts per tal d'ajudar a l'alumnat en el seu procés d'ensenyament - aprenentatge. A l'acabar cada unitat apareix un apartat de síntesi on es proposen activitats de recapitulació i exercicis addicionals, i es recorden els objectius de la unitat per a que l'alumnat revisi el seu aprenentatge.

Més informació

« Setembre 2017 »
Setembre
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Qualitat

Sistema de Gestió de la Qualitat certificat per a ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

ENQUESTA PROFESSORAT I PAS

ENQUESTA ALUMNAT

institut LINKAT

Projecte Programari Lliure al nostre Centre, amb Linkat 14.04

Linkat

Resultado de imagen de unió fons social europeu