Sou a: Inici / International Office / Erasmus +

Erasmus +

Carta Erasmus d'Educació Superior 2014-2020

 

european2

A La Bastida estem d’enhorabona, ja que la Unió Europea ens ha atorgat la Carta Erasmus + (vegeu a sota la carta signada per la directora del nostre centre). A partir d’ara i fins al 2020, els alumnes i el professorat, des de l'ESO fins a Grau Superior, i el PAS del nostre institut, podran participar en programes d’intercanvi, pràctiques i estades a diferents països d'Europa i d'altres que tinguin un conveni amb el programa Erasmus.

La consecució d’aquesta Carta Europea comporta molts avantatges, però també un compromís per part del centre amb la llengua anglesa i la resta d’idiomes de la Unió Europea, així com en l’organització de diferents activitats que comportin el seu ús des d’una perspectiva multicultural.

A més d'aquests compromisos, a sota trobareu també la nostra declaració de principis com a centre Erasmus + (Erasmus Policy Statement), redactada en anglès, tal com la demanava la Comissió Europea Erasmus + quan la vam sol·licitar el passat mes d'abril. A manera de traducció, segons el que consta en aquest document, el nostre compromís com a centre receptor de la Carta Erasmus es pot detallar d'aquesta manera:

  • La Bastida és un centre multicultural, la qual cosa és entesa com un avantatge i un dels nostres punts forts.
  • Per molts dels nostres alumnes la mobilitat ja forma o ha format una part central de la seva vida.
  • Entenem que hi ha una vinculació molt clara entre la mobilitat i la integració social.
  • L’anglès és una eina per facilitar aquesta mobilitat, i per tant també per millorar l'ocupabilitat, a més del bagatge cultural propi.
  • L’any passat s’encetà un projecte comú al nostre centre, el GEP, que consisteix en un grup de professors compromesos amb la implementació de l'anglès com a eina per impartir assignatures, o part d’elles, amb la finalitat no només de millorar el nivell competencial en aquesta llengua, sinó d'enriquir cada assignatura en ensenyar-la des de perspectives lingüístiques i culturals diferents. Posteriorment, també s'inclouran altres llengües estrangeres en els nostres currículums, per continuar fomentant la sensibilització d'alumnat i professorat vers cada assignatura des d'un punt de vista multicultural. El curs passat es van començar a preparar materials didàctics en anglès, i aquest curs es mantenen i s’amplien aquests materials.
  • Pel que fa a la nostra gestió dels projectes de mobilitat, revisarem les nostres pràctiques amb regularitat, i les modificarem per optimitzar-les en cas que ho creiem oportú.
  • Seleccionarem els nostres socis de mobilitat mitjançant la plataforma etwinning o mitjançant la cerca directa d'instituts semblants al nostre en filosofia i/o en tipologia d'alumnat, tot i que també estem oberts a establir contacte i organitzar projectes amb centres educatius o de treball que provinguin o pertanyin a contextos diferents al nostre.
  • Estem segurs que l’obtenció de la Carta Erasmus + tindrà un impacte molt beneficiós sobres diversos aspectes del funcionament del nostre centre. Com a exemples, a més de l'ocupabilitat de l'alumnat, podrem incrementar el nivell acadèmic, el nivell i la rellevància dels coneixements impartits en la nostra educació superior, i també reforçar la qualitat amb l'ajuda dels projectes de mobilitat.

 

 Carta Erasmus (English)

 Carta Erasmus (Castellano)

 Erasmus Policy Statement

 

« Octubre 2017 »
Octubre
DlDtDcDjDvDsDg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Qualitat

Sistema de Gestió de la Qualitat certificat per a ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

ENQUESTA PROFESSORAT I PAS

ENQUESTA ALUMNAT

institut LINKAT

Projecte Programari Lliure al nostre Centre, amb Linkat 14.04

Linkat

Resultado de imagen de unió fons social europeu