Sou a: Inici / L'institut / Projectes / Projecte Company-Guia

Company-Guia

Aquest projecte va néixer formalment durant el curs 2006-2007. L’arribada d’alumnat nouvingut ja havia començat uns anys abans, però el nostre interès per facilitar la seva integració ens va fer pensar en posar en marxa aquest projecte.

Entenem aquest projecte com una acció d’acollida adreçada a l’alumnat nouvingut que prové de contextos socials o culturals diferents, amb desconeixement del codi lingüístic, del codi de referència cultural i del codi normatiu i organitzatiu de l’àmbit escolar català.

La finalitat fonamental serà posar en contacte l’alumne/a nouvingut/da amb un company de la mateixa aula per tal que aquest/a “l’acompanyi” durant els primers temps d’arribada al centre i l’ajudi a situar-se, tot procurant que l’alumne nouvingut es trobi emocionalment i afectivament millor rebut, fomentant un millor ambient entre els companys.

Pretenem no només ajudar l’alumnat nouvingut, sinó que pensem que també resulta beneficiós per als alumnes que fan de company-guia. Aquests també poden treure molt de profit a l’hora de prendre contacte amb diferents cultures i visions del món i, tot copsant la dificultat que suposa el desconeixement de l’idioma d’un nou país, es poden adonar de l’enorme importància de la llengua com a instrument comunicatiu.

« Setembre 2017 »
Setembre
DlDtDcDjDvDsDg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Qualitat

Sistema de Gestió de la Qualitat certificat per a ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

ENQUESTA PROFESSORAT I PAS

ENQUESTA ALUMNAT

institut LINKAT

Projecte Programari Lliure al nostre Centre, amb Linkat 14.04

Linkat

Resultado de imagen de unió fons social europeu